Yoga Langedijk

Over ons

Wie zijn wij?

Wij zijn Roland en Linda Schouten. We hebben twee dochters en wonen in Oudkarspel. Een gezellige plek om te wonen in een rustige omgeving. In onze vrije tijd gaan we vaak de natuur in of sporten we. Heerlijk fietsen, hardlopen of wandelen, wat we in de zomer het liefst in de bergen doen. Daarnaast vinden we het erg gezellig om met familie of vrienden af te spreken of gewoon leuke uitjes te doen met onze dochters.

Sinds 2020 geven we beiden yogales. We hopen nog veel mensen blij te kunnen maken met fijne yogalessen. En dat iedereen kan ervaren wat yoga voor hem/ haar kan betekenen. Maar vooral hopen we dat iedereen kan ondervinden wat wij zelf door de yoga ervaren: meer energie, kracht, ontspanning en innerlijke rust.

Ons verhaal

Linda

Voor ik (Linda) yogadocent werd, werkte ik in het onderwijs. Maar door een burn out raakte ik hier uit. Ik deed toen aan yoga om meer energie te krijgen. De yoga gaf mij zoveel rust en ontspanning dat ik besloot het roer om te gooien. Zodoende kwam ik uit bij de Samsara Yogadocentenopleiding. In 2014 ben ik begonnen met het geven van yogalessen in de kantoorruimte achter ons huis. Het groeide alleen zo snel dat we besloten de kantoorruimte te verbouwen tot de huidige yogastudio zoals deze nu is. Ik geef nu alweer 10 jaar yogales met veel plezier. Ik probeer iedere les een balans te maken tussen actieve en rustige oefeningen, stroming en stilte, kracht en ontspanning. Ik houd hierbij rekening met de seizoenen. Zo zijn de lessen in het voorjaar en de zomer actiever omdat we energieker zijn. In de herfst en winter zijn de lessen juist rustiger omdat we in deze periode doorgaans minder energie hebben en wat meer naar binnen mogen keren. Iedere les weer ben ik dankbaar en blij dat ik yogadocent mag zijn en anderen kan geven waar ik zelf zo naar zocht: rust, balans, kracht en energie! 

Roland

Door Linda’s enthousiasme ben ik (Roland) ook aangestoken met het yogavirus! In 2016 ben ik begonnen met het volgen van yogalessen. Vooral de actievere vorm van yoga spreekt mij aan. In 2019 besloot ik net als Linda ook het roer om te gooien en heb ik mijn baan opgezegd. Ik kwam uit bij de Glow Yoga Docentenopleiding. Deze opleiding is gericht op Vinyasa Yoga: een dynamische yogavorm waarin het accent ligt op flow, kracht, ademhaling en beweging. De houdingen volgen elkaar vlot in series op. Hierdoor ontstaat een diepe stilte van binnenuit terwijl je tegelijkertijd een enorme energie en kracht in jezelf ervaart.

Neem contact op

Wil je meer informatie over de yogalessen of je aanmelden?

Neem dan contact met ons op!