Yoga Langedijk

De yogales

Yoga betekent voor iedereen iets anders en kun je alleen maar zelf ervaren. Of je nu op zoek bent naar meer rust in jezelf, balans, energie, soepelheid of kracht. Yoga is voor zowel geest als lichaam enorm goed en kan vele klachten doen verminderen of voorkomen.

Wij bieden 2 yogavormen aan: Hatha en Vinyasa yoga;

In de Hatha yogalessen geven we les aan de hand van de seizoenen. In de herfst en winter zijn de lessen rustig van aard. Terwijl de lessen in het voorjaar en de zomer actiever zijn. Bij Hatha Yoga worden de houdingen langer aangehouden. We richten ons in in deze lessen op lichaamsbewustzijn, ontspanning en innerlijke rust.

Bij Vinyasa Yoga volgen de houdingen elkaar sneller op waarbij de ademhaling leidraad is. Je ervaart hierdoor een heerlijke flow. De Vinyasa les heeft meer intensieve en krachtige oefeningen waardoor deze lessen uitermate geschikt zijn voor actieve jongeren, mannen en vrouwen.

Een yogales gaat als volgt:

Losmaakoefeningen

We starten de les met het losmaken van de spieren en gewrichten. Zo wordt het lichaam opgewarmd en wordt er ruimte vrijgemaakt voor een goede doorstroming van energie.

Ademhalingsoefeningen

Door omstandigheden kan de ademhaling in de borst zitten, oppervlakkig of onregelmatig zijn. We doen daarom iedere les ademoefeningen zodat je bewust wordt van je adempatroon en een rustige buikademhaling aanleert.

Houdingen

Iedere les doen we verschillende houdingen waarbij we zoveel mogelijk het gehele lichaam gebruiken. De houdingen hebben o.a. als doel:
– Het rekken van spieren om de doorstroming in het lichaam te verbeteren.
– Zwakke spieren versterken.
– Gespannen of verkrampte spieren leren ontspannen.
– De rug soepel maken en versterken.
– De buikorganen activeren zodat de energie beter door het lichaam kan stromen.
– Het ervaren van innerlijke kracht en balans.

Stiltemoment

Tijdens het stiltemoment leer je naar jezelf (o.a. emoties, gedachten) te kijken zonder oordeel. Je neemt waar wat er op dat moment is en probeert dit er te laten zijn. Deze bewustwording kan je helpen om in het dagelijks leven meer met een ontspannen en waarnemende blik te kijken naar dat wat gebeurt en aandient op je pad.

Ontspanning

De les eindigt met een ontspanning waarin de oefeningen hun uitwerking doen en er diepe ontspanning kan optreden in zowel lichaam als geest.

Neem contact op

Wil je meer informatie over de yogalessen of je aanmelden?

Neem dan contact met ons op!